Jak čtvrťáci cestovali Evropou

Dnes 11.12.2018 školu navštívilo Studio Karavana a pozvalo nás na cestu po Evropě. Ta nabídka se nedala odmítnout. Bez váhání jsme se sbalili a vydali se na putování naším světadílem.

Jako první jsme navštívili Řecko. Účastnili jsme se olympijských her pod heslem: „Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se!“ A my tady opravdu byli. Náhle se ale zablýsklo a my se ocitli přímo před trojským koněm. Byl gigantický! Filosofové dávnověku nám vysvětlili jeho úlohu a my si představovali ten letitý boj končící lstí. Myšlenky nás unášely dál a dál a my se náhle nalodili do Žluté ponorky. Plavba byla klidná a podmořská cesta nám rychle uběhla. Probudili jsme se ve Velké Británii. Byla nám trochu zima, ale hudba skvělých Beatles a jízda double deckerem nás hned rozehřály. Big Ben však neúprosně odměřil náš čas a my se díky kouzelníkovi ocitli v teplých Benátkách v gondole. Za zpěvu romantických písní jsme se kochali krásnými paláci lemujícími kanály města. Zasnili jsme se a v tu ránu jsme byli přímými účastníky španělské koridy. Toreador i divoký býk nás okamžitě vtáhli do strhujícího zápasu. Nechtěli jsme ale vidět utrpení mladého zvířete, které bylo odsouzeno k trýznivé smrti a přáli jsme si být někde úplně jinde. Náš sen se opět splnil – stáli jsme na Eiffelově věži. Svěží vánek nám ovíval obličeje a my se kochali pohledem na romantickou Paříž. Šansony Edith Piaf a místní malíři nás přímo oslnili. V duchu jsme zase tančili nad romantickým městem a nechali se unášet dobou Krále Slunce. Časem jsme proletěli kosmickou rychlostí a virtuálně byli na návštěvě i v sousedním Německu a přes Rusko a Slovensko jsme se vrátili domů.

Z celé cesty se nám trochu zamotala hlava. Postupně budeme muset rozklíčovat všechny nabyté informace, obrazy i zážitky. Výlet jsme si pořádně vychutnali a jestli budete chtít, vezmeme vás příště s sebou. Jedete?

Žáci a učitelky čtvrtých tříd


 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011