Digibuňka na ZŠ, Žatec, Jižní 2777, okres Louny

Od února 2018 se někteří naši učitelé zapojili do projektu IKAP, tedy Implementace krajského akčního plánu, který organizuje Krajský úřad Ústeckého kraje.

V rámci tohoto projektu se v oblasti digitální gramotnosti díky aktivitě úředníků KÚ a především aktivitě krajského metodika RNDr. Pavla Pešata, Ph.D. podařilo vytvořit v obcích s rozšířenou působností tzv. Digibuňky a vybavit je potřebnými pomůckami.

Pro Žatec a okolí vznikla digibuňka na ZŠ Jižní a koordinátorem této digibuňky je Mgr. Jan Kranda. Vybavení této digibuňky je zaměřeno hlavně na mateřské školy, 1. stupeň ZŠ a částečně i na 2. stupeň ZŠ.

K dispozici máme MagicBox s projekční podložkou a několik DVD s výukovým softwarem, sady BeeBotů (robotů ve tvaru včelky) s podložkami, sady Ozobotů (malých robotů programovatelných pomocí barevných kódů) a pro starší žáky SparkFun Picoboardy (destičky programovatelné v PC pomocí jazyka Scratch).

Do žatecké digibuňky jsou přihlášeny ZŠ Jižní, MŠ Alergo, Speciální MŠ Studentská, MŠ Fügnerova a MŠ Holedeč a pomůcky si půjčují na dobu cca 1 měsíce.

Jak pracovali prvňáčci naší školy s MagicBoxem můžete vidět na fotografiích.


 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011