Nadílka pro lesní zvířátka - IV. B

Je čas adventu a to je doba, kdy bychom měli zpomalit a přemýšlet, co nám právě odcházející rok dal či vzal.  Měli bychom také otvírat naše srdce a alespoň v tomto čase konat dobré skutky. A právě pro dobrý skutek jsme se rozhodli.

Tak jako každý rok i letos jsme se vypravili do Holedeče na Hopíkovu stezku. Počasí nám zrovna moc nepřálo. Nejsme ale ze soli či z cukru, takže to pro nás nebyla žádná překážka. Lijavec jsme přečkali v altánu a plnili zatím různé úkoly. Přemýšleli jsme nad slovními úlohami s vánočním cukrovím, doplňovali názvy jehličnatých stromů, zpívali vánoční písničky, cvičili. Ani jsme všechny úkoly nestihli, když se počasí umoudřilo. V klidu jsme si mohli opéct buřtíky, protože už nám začalo kručet v bříšku. Posilněni informacemi a špekáčky a ovoněni kouřem z ohně jsme se vydali za hlavním cílem naší výpravy. Tím byly oba krmelce. Lesním zvířátkům jsme přinesli mrkvičku, jablíčka, semínka slunečnice, zrní či lojové koule. Vše jsme pěkně rozmístili a připravili tak našim zvířecím kamarádům příjemnou hostinu. Sice jsme z těchto pochutin trošku ujedli, ale aspoň jsme se ujistili, že všechno chutná opravdu výborně. Při zpáteční cestě jsme ještě jednou zkontrolovali, že hodovací síň je připravena dokonale. A nebojte se, nezaháleli jsme ani cestou zpět a odpovídali jsme na všechny otázky, které jsou pro návštěvníky připraveny. Jenom nás mrzelo, že bylo tak moc mokro, že jsme nemohli využít všechny atrakce, které nás jindy moc baví. Byl to prima strávený den a navíc korunovaný dobrým skutkem.

Advent ještě nekončí a tak otevřete i vy svá srdíčka a udělejte také alespoň jeden dobrý skutek. Příležitostí je víc než dost. Pak nám o něm můžete také napsat. Budeme se těšit.

                                                                                                          žáci IV. B a třídní učitelka

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011