Proč sbíráme víčka

Na ZŠ a MŠ, Žatec, Jižní 2777 jsme se rozhodli pomoci Rebece sběrem plastových víček od PET lahví. Rebeka se narodila v roce 2014      s nemocí motýlích křídel. Tato nemoc vyžaduje spoustu speciálních pomůcek, které nejsou hrazeny pojišťovnou. Více o Rebece a nemoci zjistíte na www.rebecinakridla.cz. Víčka si Rebeky rodiče vyzvednou na konci května a vymění je ve firmě Plastožrout za peníze, které poslouží na náplasti, masti atd...

Máme ještě dva další důvody proč víčka sbíráme. Zaprvé se naši žáci učí třídit. Sbíráme totiž pouze víčka od PET lahví vyrobené z plastu  HDPE 2.

Zadruhé třídy na 2. stupni mezi sebou soutěží, kdo nasbírá nejvíce košů. Každá třída funguje jako tým, čímž dochází ke zlepšení vztahů v jednotlivých kolektivech. Uzávěrka je na konci května. Třída na 1. místě získá 2 500Kč, na 2. místě 1 500 Kč a 3. místě 1 000 Kč. Tyto odměny jsme získali od našich sponzorů, kterým tímto velmi děkujeme. Žáci peníze využijí například na školní výlet nebo návštěvu nějaké kulturní akce.

Pokud se k nám chcete přidat, můžete nám donést nasbíraná víčka od PET lahví k hlavnímu vchodu a vložit je do označené nádoby. Žáci si je pak rozeberou a roztřídí. Tak sběru zdar.                                  

HNÍR


 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011