Krušná ŠvP v Krušných horách

Třídy IV. C a IV. B byly ve škole v přírodě v Jáchymově v Krušných horách. Cestou do hotelu jsme si udělali ještě velký výlet. Zastavili jsme se v Biofarmě Kozodoj v Karlových Varech. Její zaměstnanci nám ukázali místní zvířátka. Mohli jsme se pomazlit s kočičkami, před kterými jsme ukrývali svačiny. Hladili jsme si koně, krávy, lamy, ovce, kozy a jiná domácí zvířata. Viděli jsme, čím se živí, kde přezimují.

Pak jsme se vypravili do Karlových Varů do Sklárny Moser. Těžká práce sklářů a neskutečné vedro z pecí nám vyrazilo dech. Už víme, kolik práce se ukrývá za jednou malou skleničkou. Zchladili jsme se na kolonádě, ochutnali léčivé prameny a smlsli si na lázeňských oplatkách. Pak už jsme pokračovali do hotelu. Ubytování bylo prima a stravování ještě víc. Vařili nám svíčkovou, řízky, ale i báječné borůvkové knedlíky – těm neodolal nikdo. Z hotelu jsme podnikali výlety do blízkého okolí. Navštívili jsme Důl Svornost, kde se v dávných dobách těžilo stříbro, které vyneslo Jáchymovu nebývalou slávu a význam. Surovina se ale dotěžila a Jáchymov začal upadat. Jeho příroda je však na vzestupu. I proto jsme si vyrazili do Božího Daru na rašeliniště, ale zima nás hnala pryč. Ačkoliv byla již polovina května, počasí nám nepřálo. Bylo okolo nuly, padal sníh a foukal neskutečně ledový vítr. Obdobným počasím nás přivítal i Klínovec. Mlha, která se dala krájet, nám zabránila ve výhledech do okolí. A opět zima, která nás provázela až dolů do údolí. Krušné hory nám ukázaly svoji stinnou tvář. Poslední den si nás asi chtěly usmířit a začaly nás hřát do tváří – to asi proto, abychom se sem znovu vrátili.

I když nám počasí nepřálo, ten týden v přírodě jsme si opravdu vychutnali. Myslím, že sem zase někdy rádi zavítáme. Ahoj Jáchymove!

Mgr. E. Vávrová, žáci 4. C a 4. B


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011