Vánoce v lese

Vánoce v lese 

Rychlým krokem se k nám blíží nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. Všichni by v tomto čase měli zvolnit, zklidnit se, těšit se na setkávání s blízkými a samozřejmě na dárky. Dárky, třeba jenom malinké, si zaslouží snad úplně každý živý tvor. Proto se děti ze čtvrtých tříd (Céčka a Béčka) rozhodly vyjet do lesa a udělat pomyslné Vánoce i jeho obyvatelům. 

Nic se nemá odkládat, a proto jsme hned v pondělí 17.12.2018 vyrazili. Jeli jsme do Holedeče na Hopíkovu stezku. Je to naučná cesta plná úkolů a překážek, které pro nás byly hračkou. Zvládli jsme odpovědi na jednotlivé otázky, skákali po „tělocvičném“ nářadí jako srnky a samozřejmě splnili i cíl naší výpravy – Vánoce v lese. Do krmelce, který už byl částečně vybaven pochutinami pro lesní zvířátka, jsme přidali i ty naše. Přivezli jsme mrkev, petržel, řepu, ořechy, slunečnicová semínka, brambory a samozřejmě i jablíčka. Všechno jsme pěkně vyskládali a slavnostní tabule byla připravená. Už při zpáteční cestě bylo vidět, že někteří nedočkavci nevydrželi do Štědrého večera a ochutnávali přivezené pamlsky. Snad jsme se trefili do chutí všech obyvatel lesa.

Výlet jsme si řádně užili až do konce. A závěr? Tak ten byl opravdu zajímavý, nečekaný a hodně vzrušující a budeme si o něm dlouho vyprávět. 

    Žáci 4. C + 4. B + Mgr.Vávrová + Mgr.Pšeničková


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011