Advent v Jimlíně

V první adventní čas se žáci V. C vypravili s turistickým kroužkem na zámek Jimlín užít si předvánoční atmosféru. Už při samém příchodu na nás dýchlo kouzlo Vánoc. Ozdobené věnce, svíčky různých tvarů a vůní, jmelí, ale i betlém a andílci. Všechno kolem dokola symbolizovalo blížící se svátky klidu a pohody. Nejdříve jsme si prohlédli celý zámek, který byl také oděn v témže duchu. V každém pokoji byla jiná zajímavá výzdoba, ale všechny společně hlásily příchod Ježíška.

Pak jsme vystoupali na věž, ze které byl úžasný výhled do okolí. Počasí nám přálo, i když se občas střídalo sluníčko s ledovou krupicí. Při procházce jednotlivými nádvořími nás naše kroky zavedly až do sklepení a do čertího doupěte. Tam zvážili naše hříchy, ale měli jsme štěstí. Všichni jsme přes pekelnou váhu prošli a čerti nad námi už neměli žádnou moc. Nahoře nás andílci obdarovali sladkými perníčky a zazpívali si s námi koledy.

Koupili jsme si pár dobrot, ochutnali jídla z černé kuchyně, poslechli si písničky a vánočně naladěni jsme se vraceli domů. Teď už budeme jenom čekat, jestli Vánoce přijdou i k nám.

žáci V. C a třídní učitelka


 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011