EXKURZE DO IQ LANDIE V LIBERCI

Dne 17. 12. 2019 v brzkých ranních hodinách vyrazili žáci 2. stupně Základní školy Jižní ze Žatce do Liberce, kde pro ně byla připravena návštěva IQ landie. Všech 51 žáků mělo celou exkurzi zcela zdarma, protože byla hrazena z fondů EU (Map II). Jednotliví žáci byli svými třídními učiteli vybráni za výborný prospěch, aby věděli, že snažit se o dobré známky se opravdu vyplatí.

Z počátku jsme se trochu báli, zda tento výlet zaujme jak šesťáky, tak i deváťáky. Naše obavy se ale nepotvrdily. Pro spoustu z nich to bylo zajímavé až fascinující. Moc se jim líbilo, že se mohli dotýkat všech 300 exponátů. Například zažili vichřici, zemětřesení, vytvářeli ohnivá i větrná tornáda, viděli, jak se tvoří vlny, obrovské mýdlové bubliny, tanec blesků, kosmický výcvik a mnoho dalších zajímavých věcí. Zjistili, jak funguje lidské tělo a našli odpovědi na spoustu svých otázek.

Velkým zpestřením byla velká science show, kde nám mladá vědkyně předvedla pokusy s ohněm a tekutým dusíkem. Zde byl asi nejvíce viděn efekt „wow“. Super bylo, že velká část žáků se na show podílela, neboť byli vybráni jako asistenti.

Tento druh exkurzí u dětí rozvíjí všechny typy gramotností. Nejvíce polytechnickou, přírodovědnou, ale i čtenářskou. Rozhodně se vyplatí investovat do mládeže, která má zájem se dále vzdělávat a podporovat ji v dobrých výsledcích. Navíc, ne vždy, si úspěšní žáci mohou takovou exkurzi dopřát. To za ně vyřešil projekt MAP II, který vše zafinancoval. Tímto děkujeme především paní Adámkové, která pro nás vše dokonale zařídila. Věříme, že si exkurzi všichni skvěle užili a využijí získané informace nejen ve škole.

HníR


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011