S kroužkem do Karlových Varů

Dneska vám budeme vyprávět o jedné báječné víkendové výpravě.

V sobotu 29. února se náš turisticko-poznávací kroužek vydal na výlet do lázeňského města Karlovy Vary. Nejeli jsme ochutnávat prameny, ale místní turistické zajímavosti.

Hned na začátku cesty nás nemile překvapil sníh, který jsme už nečekali. Nejsme z cukru ani ze soli, takže jsme se nezalekli a vyrazili na cestu.

Vary nás pochopitelně vítaly krásnou kolonádou. Otestovali jsme teplotu jednotlivých vřídel, ocenili krásné stavby a už jsme stoupali nad lázeňské město. Občas jsme trochu klouzali, ale to nám nebránilo v tom, abychom postupovali stále výš. Každý další krok nám nabízel krásnější výhledy na město a okolí. Po chvíli jsme dorazili až k rozhledně Diana. Posvačili jsme a po sto padesáti schodech vystoupali až na její ochoz. Odtud byl opravdu famózní výhled. Nasyceni nádhernými panoramaty jsme se přesunuli do Motýlího domu. Ani tady jsme nestačili žasnout. Těch barev, tvarů, ladného pohybu… Někteří z nás měli štěstí a stali se dočasnou stanicí pro některého z mnoha motýlků. Viděli jsme i kukly, ze kterých postupně vylétali noví okřídlení jedinci. Byl to opravdu zážitek. Pak už naše kroky směřovaly k trochu větším zvířatům. Přesunuli jsme se k místní mini zoo. Pohladili jsme poníky, kozy i malé prasátko.

Čas však neúprosně letěl a my se vydali na zpáteční cestu. Nasyceni dojmy a pochutinami, sedli jsme unaveni do vlaku a nechali se odvážet zpátky domů. Na nádraží už na nás čekali maminky a taťkové, kterým jsme dlouho vyprávěli zážitky ze zimního výletu.

Tak co, že byste to chtěli také zažít? Nebojte se, za měsíc vám přineseme další zprávu o objevování krás naší země. Mějte se hezky.

mladí turisté z V. C a tř. učitelka


 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011