Výlet do zooparku v Chomutově 25. 6. 2021

Více než deset dnů předem jsme plánovali výlet do zooparku a moc se na něj těšili. Vytoužený den nastal a my s hrůzou zjistili, že venku asi spadla obloha. Za okny byla taková průtrž mračen, že to vypadalo, že nedojdeme ani k autobusu, abychom nebyli skrz na skrz mokří. Ale asi nad námi stáli „všichni svatí“ a ti nám přáli, abychom si i ten poslední výlet pořádně užili.

Déšť ustal a my vkročili do ráje zvířat. Nejprve jsme se projížděli po tamějším safari, kde okolo nás běhali jeleni, mufloni, zubři a jiná zvířata. Pak jsme už procházeli mezi výběhy pěšky. Prohlíželi jsme si sovy, dravce, medvědy, pandy, ale i kozy, ovce, králíky a kachny. Mávali jsme na plameňáky a kouleli očima nad plazy. Některá zvířátka, jako třeba rosomák, se sice rozhodla, že se nebudou ukazovat – asi neměla náladu. Zbylo však hodně těch, které jsme si mohli v klidu prohlédnout a zjistit o nich různé zajímavosti.

V zoo byla i další lákadla, která jsme nemohli nechat bez povšimnutí. A tak jsme se houpali, klouzali, točili a také nakupovali. Na konci výletu nás sice déšť ještě trošku prohnal, ale my měli pláštěnky a dobrou náladu, takže nás ani teď nerozhodil. Přečkali jsme u tuleně, který nám předváděl různé sportovní aktivity a zábavné kousky.  Výlet vydařil

a my si ho užili plnými doušky.

A na závěr – nikdy nepropadejte panice a neházejte flintu do žita, i když vám na výletě nebude přát počasí.

                                               Zdraví vás žáci I. B a tř. učitelka Mgr. Eva Vávrová


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011