3. AB na Božím Daru

Ve čtvrtek, 24. 6. 2021, se vydaly třídy III. A a III. B na dlouho očekávaný výlet směr Boží Dar. Obloha při odjezdu ze Žatce se na nás mračila. Když jsme dorazili na místo, přivítala nás mlha a velká oblačnost. Nevypadalo to vůbec dobře, ale už během pár set metrů na Ježíškově cestě se počasí nad námi smilovalo a začalo se vyjasňovat. Vybrali jsme si kratší úsek Ježíškovy cesty, na kterém děti plnily zadané úkoly a tím si také prakticky prověřily své znalosti z oblasti prvouky a tělesné výchovy.
Velkým překvapením byla procházka po dřevěném chodníku přes rašeliniště, kde se děti seznámily s méně známými rostlinami a živočichy.
Za splnění všech úkolů dostaly děti drobné odměny. V infocentru, které jsme navštívili, si mnozí zakoupili turistické známky a drobné suvenýry.
Poté jsme se vydali do areálu Novako, kde jsme měli objednané horské káry. Kdo chtěl, zakoupil si  lístek, vlek ho vytáhl nahoru na cvičnou sjezdovku, kterou každý sjel podle svých možností, někdo  rychleji, méně odvážní pomaleji. Nikomu se nic nestalo a byl to největší zážitek z celého výletu.
Děti byly nadšené a chtějí se tam znovu vrátit. Pokud to situace dovolí, určitě tam vyjedeme na začátku příštího roku.
Výlet se opravdu vydařil, včetně dobrého počasí, protože jen jsme nastoupili do autobusu, začalo pršet, déšť s námi jel až do Žatce a zde nás dokonce přivítala i bouřka.

Žákyně a žáci III. tříd a paní učitelky L. Pavlíková a J. Šmejcová


 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011