Porcelánka 3. AB

Ve čtvrtek, 8. 10. 2020, se třídy III. A a III. B zúčastnily exkurze do Porcelánky v Klášterci nad Ohří. Když jsme tam přijeli, přivítaly nás dvě milé průvodkyně a vysvětlily nám, jak bude prohlídka provozu Porcelánky vypadat. Rozdělili jsme se do 4 skupin zhruba po 10 dětech. První 2 skupiny hned vyrazily na prohlídku, zatímco druhé 2 skupiny v místní kantýně posvačily, pak si hrály či malovaly. Potom se skupiny vyměnily.
Samotná prohlídka byla velmi zajímavá. Velmi nás překvapilo, kolik lidí se podílí na výrobě 1 hrnečku, talířku či misky. Viděli jsme řezat ucha k hrníčkům podle šablony, vypalování zapékacích mís v peci, kde je víc než 1100 C, ruční i strojové glazurování zmíněného porcelánu a také ruční malování hrnečků a jejich pozlacení.

Ovšem největší úspěch vyvolalo vlastnoruční ozdobení polotovaru. Děti si mohly vybrat hrneček, talířek či misku a také si vybraly z velké nabídky obtisků, které namočily ve vodě a pak si je nalepily na svůj výrobek. Kreativitě se meze nekladly, takže opravdu vznikalo originální a nápadité nádobí. Takto vyzdobené výrobky musely ještě projít vypálením v peci.                                                                            

Žáci se svých výrobků už nemohou dočkat.

V budoucnu se budeme těšit na víc takových zajímavých exkurzí.


 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011