Překvapení pro císaře - 2. B

Prázdninové dny nám pomalu dýchají na záda a to je čas pro  pěkný výlet. Na jeden takový jsme se vydali i my. Hned na začátku naší cesty jsme nastartovali stroj času a ten nás přenesl do 18. století. Přistáli jsme na nádvoří zámku Krásný Dvůr a zastihli jeho majitele Jana Rudolfa s manželkou Marií Terezií, jak pilně připravují vše pro návštěvu císaře. No, a když už jsme tady byli, tak jsme okamžitě přiložili ruce k dílu.

Naším prvním úkolem bylo poskládat rozbité obrazy pánů Černínů. Naše průvodkyně dávnými věky nám o každém z nich pověděla pár slov a hned  jsme byli součástí toho velkého kolotoče, který se tady chystal.

Dalším, teď už praktickým, úkolem bylo prozkoumat terén zámeckého parku, aby císař mohl v noci bezpečně pozorovat oblíbené netopýry. S maskou na obličeji, která simulovala tmu, jsme se svojí družinou objevovali nebezpečná místa, překážky, vodní mokřady a další nástrahy přírody tak, abychom na ně mohli samotného císaře včas upozornit a uchránit ho před úrazem. Úkolu jsme se zhostili na jedničku.

Jen co jsme si chvilku vydechli, čekal nás úkol pro císařovnu. Museli jsme jí vyrobit parfém z přírodnin, které skrýval park ve svých útrobách. Dávali jsme do amfory květy bezu, šalvěje, máty, tradiční lípu a našli jsme i lahodně vonící akáty a jasmíny. Přísný tribunál vybíral z pěti různě namíchaných vůní, které útočily na náš čichový orgán. Zvítězil samozřejmě ten nejlepší.

Posilnili jsme se a zase postupovali dál do nitra parku. Naše kouzelná průvodkyně náhle na jedné krásné louce pro nás vybalila různé hudební nástroje. V mžiku jsme nacvičili kouzelné představení, v němž si zahráli úplně všichni. Hráli jsme, tančili a splývali s přírodou, která nás vřele přijala. Když jsme zakončili naše představení, objevila se před námi bryčka tažená dvěma krásnými koňmi Kačenkou a Cipískem. Nasedli jsme a vůz nás zase pomalu vrátil do našeho století. Bylo to krásné a poučné putování časem. Císaře jsme už sice nezastihli, ale věříme, že vzácná návštěva proběhla přesně podle představ pánů Černínů.

Věříme, že jsme stroj času nevyužili naposledy. Hned, jak to půjde, vycestujeme zase

a vám budeme vyprávět další příběh…

                                               žáci II. B a třídní učitelka Mgr. Eva Vávrová


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011