Za poznáním i sportem do přírody

Počasí se konečně trochu umoudřilo, sluníčko nás začalo mazlit svými paprsky a obloha rozprostřela svoji blankytně modrou barvu. Kdo by v takové chvíli nechtěl vyrazit ven? Nečekali jsme ani okamžik, sbalili batůžky, svačinky a vyjeli jsme.

Les nás přivítal otevřenou náručí, zpěvem ptáků a svojí osobitou vůní. Po „dlouhé“ cestě jsme hned na prvním stanovišti Hopíkovi stezky vybalili svačinky a pití a chystali buřtíky na oheň. Ten se nám podařilo zapálit hned na poprvé. Na klacky jsme napíchli to, na co měl každý chuť – někdo rohlík, jiný párek, další buřt či chlebík. Vůně opékaných pochutin se jenom linula a všechno chutnalo báječně.

Po nasycení jsme si trochu pohráli a vydali se k plnění prvního úkolu. Museli jsme z nalezených přírodnin vytvořit obraz symbolizující jaro. Chvilku nám to trvalo, ale zadařilo se. Všechny obrázky opravdu ukazovaly jaro v různých podobách. Pak už na nás čekala sportovní chvilka. Naším úkolem bylo přejít po kůlech a nespadnout, nebo přeručkovat na tyči. Úkoly jsme zvládli všichni. Občas nás přišli zvědavě pozorovat i obyvatelé lesa - zajíci a srnky. Možná měli chuť si s námi trošku zasportovat. 

Bohužel nás začal tlačit čas a tak jsme se museli vydat na zpáteční cestu. Ani teď jsme nezaháleli a poznávali jsme kytičky, které jsme míjeli – pampelišky, sedmikrásky, modřence, narcisy, jitrocel, řebříček, netřesky a další a další.

Den se opravdu povedl. Užili jsme si ho po všech stránkách. A co vy? Nevypravíte se taky?

                                                                                                          žáci 2. B a třídní učitelka


 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011