Badatelský klub, 1. čtvrtletí

Od září letošního roku byla na naší škole již po páté zahájena činnost Badatelského klubu. Celkem ho navštěvuje 15 žáků z šestých tříd. Členové se schází každou středu odpoledne v učebně fyziky, přírodopisu nebo dílen pod vedením manželů Hnízdilových. Cílem klubu je rozvíjet u dětí zájem o přírodní vědy, poznávání různých pracovních činností a tvoření s přírodními materiály.

V prvním čtvrtletí jsme věnovali za prvé akustice, tedy zkoumání zvuku. Vytvořili jsme kelímkový telefon, zvukové pexeso a spoustu hudebních nástrojů: sloní frk, harmoniku, dudy, bubínek a famfrnoch. Všechny vyrobené nástroje si žáci odnesli domů. Druhá část byla věnována tvoření s přírodninami. Vydlabali jsme dýně na Halloween a vytvořili v parku krásné mandaly. Zároveň jsme se připravili na třetí část, kde jsme se věnovali řemeslným dovednostem. Zahráli jsme si na truhláře a vyzkoušeli si řezat, rašplovat, pilovat a zatloukat. Vytvořené dřevěné myšky byly zkušební prací pro to, jestli společně zvládneme i něco složitějšího. Tím byly naše 3 hmyzí hotely, které jsou opravdu parádními kousky. Jako výplň nám posloužily přírodní materiály nasbírané v parku při stavbě mandal. Umístíme je na školním pozemku u políček pěstitelských prací. Přikládám pár fotografií, abyste sami posoudili, jak máme šikovné badatele.

V druhém čtvrtletí nás čeká optika, tedy zkoumání světla. Vyrobíme periskop, krasohled, thaumatrop, kinetoskop a další zajímavosti. Chystáme se také na zahradničení a vaření.

HníR


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011