Štafetový pohár

        Dne 27. 4. 2022 se vybraní žáci celého prvního stupně naší školy zúčastnili okresního kola Štafetového poháru, který pořádá Český atletický svaz. Závod je složen ze 4 štafet. První štafetu tvoří žáci z 1 – 3. ročníku a běží 8 dětí po 100 metrech. Druhá štafeta je totožná, ale závodí žáci ze 4. a 5. ročníku. Poté se děti věkově namíchají a vyberou se do štafety A, ti rychlejší z běžců, a zbytek tvoří štafeta B.

        Do poháru v Lounech se celkem přihlásilo 8 družstev, 2 ze Žatce a 6 z Loun. Nejprve se za nás postavili na start ti nejmladší, i přes nesnadný začátek, kdy se jednomu žákovi udělalo špatně, a jinému při předávce upadl štafetový kolík, dokázali ve svém rozběhu zaujmout
2. místo. Starší štafeta si vedla ještě lépe a zaběhla 2. nejlepší čas z obou rozběhů. Po krátké pauze pokračoval závod štafetou A a B, kdy jsme opět měli menší bolest svalu, ale nakonec v dětech zvítězila krev bojovníků, nastoupily v plné sestavě a opět jsme patřili k těm rychlejším školám.

        Poté následovalo porovnávání a sčítání časů. Byli jsme velmi napjatí, jelikož jsme
do poslední chvíle netušili, jestli jsme se umístili nebo skončíme neoblíbenou bramborovou medailí. Ve svém rozběhu jsme sice končívali druzí, ale rozběhy byly dva, a když jsme sledovali ten druhý, žáci nám připadali velmi rychlí. Samozřejmě vítězil celkový čas, díky němuž jsme nakonec vyhráli 3. místo. Děti byly nadšené, odvezly si diplom, medaile i pohár. Respekt patří také školám na 1. místě, což byla ZŠ Komenského Žatec a 2. místo obsadila
ZŠ Školní, Louny.

        Po porovnání časů škol ve všech okresech Ústeckého kraje se nám podařilo s časem
 9:42 minut postoupit do Krajského kola, které se bude konat 13. 5. 2022 v Ústí nad Labem. Moc děkujeme všem závodníkům za perfektní reprezentaci školy, také náhradníkům, kteří s námi pilně nacvičovali a nakonec nemohli vystartovat, jmenovitě Kevinovi Višňovi, Kristýně Fišerové a Anežce Matlové.

                                                                                            Autor: Mgr. Lucie Smeková


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011