Zdobení vánočního stromečku

V našem městě se stalo velmi hezkým zvykem, že městský úřad prostřednictvím svých zaměstnanců vyhlašuje každým rokem soutěž škol a školských zařízení o výzdobu náměstí. Technické služby zajistí pro školy stromečky a pro mateřské školy velké mísy s chvojím. Děti a žáci za pomoci učitelů vyrábějí ozdoby, kterými pak zkrášlují „svůj“ stromek či mísu.

Letos však bylo všechno jinak. Asi se na vyhlášení soutěže podepsal i covid-19, který bohužel narušuje všechny oblasti žití. Město oslovilo školy ve velmi šibeničním termínu. Nebylo mnoho času na vymýšlení a ani na samotnou výrobu. Nicméně jsme se do akce pustily s velkým elánem a nadšením. Kopírovaly jsme, skládaly, lepily, šily, zdobily – prostě tvořily. A výsledek? Myslím, že čas z nás „vyždímal“ to nejlepší, co mohl. Pyšně jsme vezly ozdoby na náměstí a snažily se, aby prezentace naší školy opravdu stála za to. Stromek zdobí andělíčci, vánoční koule s perličkami, mísu hlídá vánoční trpaslík obklopený kouzelnými stromečky a hvězdami. Byly jsme na naše tvoření opravdu pyšné.

Jaké ale bylo naše rozčarování, když jsme asi po půlhodině procházely náměstím a našly naše ozdoby na úplně jiném stromě. Snad by stálo znovu za zvážení, zda umístit stromky zpět do vestibulu radnice, nebo je alespoň nechat hlídat před nenechavci a škodiči. Jsme zvědavé, v jakém stavu najde hodnotící komise právě naše výrobky. Motivace a elán podílet se na výzdobě města z nás velmi rychle vyprchává…

                                                                       Mgr. E. Vávrová, I. Píchalová, R. Lučanová


 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011