Výlety 9. B

Ve čtvrtek 9. 6. nastoupilo 18 žáků 9. B za doprovodu třídního učitele do autobusu směrem Most. Naším cílem byla Lasergame Arena v Mostě. Po příjezdu do Mostu jsme ještě na chvíli zašli na svačinu do nedalekého obchodního domu. A před jedenáctou hodinou na nás už čekala laser herna.

Rozdělili jsme se na dvě skupiny a každá si zahrála tři hry. Žáci si tak nejen užili hru a spoustu legrace, ale procvičili si i týmovou spolupráci a hlavně si docela dost zaběhali. Až tak, že je z toho bolely nohy. Ale nejvíc bolely nohy pana učitele, kterého žáci přemluvili, aby si s nimi zahrál také dvě hry.

V pátek 10. 6. byla účast žáků daleko nižší. Zřejmě vlivem únavy z předchozího dne se na autobusové nádraží dostavilo 9 statečných žákyň a žáků. Cílem výletu tentokrát bylo infocentrum elektrárny Ledvice a nejvyšší rozhledna v ČR na střeše elektrárny. Po cestě autobusem nás čekal v Mostě přestup na vlak, který nás odvezl na zastávku Chotějovice, kde jsme vystoupili a po 300 metrech došli do infocentra elektrárny. Tam se nás ujala skvělá průvodkyně a hned nás odvedla do kinosálu, kde jsme zhlédli 3D film „Příběh elektřiny“ o vzniku uhlí a vlastně o vývoji Země. Po filmu následovala krátká přednáška o výrobě elektřiny v elektrárně Ledvice doplněná také videoprojekcí a po krátkém školení o bezpečnosti jsme prošli vrátnicí elektrárny, obešli velké transformátory a nastoupili do výtahu. Ten nás vyvezl až do 28. patra, odkud jsme vystoupali ještě po několika schodech až na rozhlednu ve výšce 140 m. Při jasném počasí se nám naskytl výhled na Duchcov, Osek, Bílinu a hlavně na Krušné hory a z druhé strany na České středohoří s nejvyšší horou Milešovkou. Pak už jsme sjeli výtahem do přízemí a vrátili se do infocentra, kde jsme se nasvačili, rozloučili se a za chvíli již nastoupili do vlaku, který nás odvezl zpět do Žatce.

Během výletů jsme si užili nejen pohyb, spoustu legrace, ale dozvěděli se nebo procvičili různé zajímavosti o elektřině i o zajímavostech Ústeckého kraje. 

                                                                                                                      Mgr. Jan Kranda


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011