Kyberšikana - III. B

Moderní technologie jsou všude kolem nás a nevyhnou se ani dětem a ani škole. Ba naopak. Děti všechny tyto vymoženosti doby velmi rády a hojně používají, ať už pro zjišťování informací, k nutné komunikaci, ale hlavně pro pobavení. A právě zábava může někdy sklouznout až do roviny šikany. Protože je realizována po síti, říkáme jí kyberšikana. A co kyberšikana je a co není, jak poznat, že už se o ni jedná, jak s ní nakládat a jak ji řešit, o tom všem nám přišli povídat pracovníci z OÚ Louny Policie ČR.

Povídání mělo „sešup“ a spád. Děti se velmi aktivně zapojovaly do celé besedy, měly spoustu dotazů a i spoustu zážitků s užíváním digitálních zařízení. Zjistily, že mnohdy už byly jen krůček od šikany, aniž by si ji uvědomovaly. Sdělovaly také, že i jejich kamarádi či rodiče museli řešit různé nepříjemné věci, které se jim děly právě v souvislosti s užíváním např. mobilních telefonů, tabletů, notebooků a dalších zařízení.

Povídání bylo opravdu velice zajímavé a věřím, že si z toho všichni bez rozdílu vzali ponaučení. Kromě úžasné besedy, která všechny velmi bavila, jsme si ještě odnesli knížky s pracovními listy. Akce se povedla. Místo plánované jedné hodiny se beseda protáhla na hodiny dvě a stále bylo o čem povídat. Věřím, že všichni žáci IV. A a III. B už vědí, co je kyberšikana a jak se jí vyvarovat.

třídní učitelka III.B


 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011