Výběh na Chmelový maják

  19. 6. 2023 se v Žatci po delší covidové pauze konal 3. ročník výběhu na žatecký maják. Tento projekt pořádá Gymnázium Žatec a původně byl určen pouze pro střední školy. Letos účast nově rozšířili i na druhý stupeň základní školy a my jsme se velmi rádi připojili. V čem tato akce spočívá?  

          Z každé školy se vyberou 3 reprezentanti za chlapce a 3 z řad dívek, ti mají jednotlivě vyběhnout v co nejrychlejším čase na maják a časy všech běžců z družstva se sečtou a samozřejmě vítězí nejrychlejší tým ve své kategorii. Dále se také vyhlašuje nejrychlejší dívka a nejrychlejší chlapec  
ze všech. Jako bonus zde byla vyhlášena odměna za pokoření rekordů z minulých let, u chlapců to bylo 59 sekund a u dívek 1 minuta 13 sekund, a kdo nějaký překoná, půjde na oběd se starostou města Žatce, panem Laiblem. 

          O tělesnou výchovu jsme si tedy zkusili na rozhlednu vyběhnout a vytvořili holčičí i chlapecké družstvo. Vybrali jsme Ivu Blažkovou z 8. C, Báru Ullrichovou z 8. B a Nelly Divišovou z 6. A, za kluky Adama Knedlíka z 8. C, Martina Diviše z 8. B a Kryštofa Majera z 8. A, jelikož si vedli nejlépe a měli chuť se o výhru poprat.  

          V pondělí jsme se dostavili k majáku a počasí zezačátku nebylo ideální, poprchávalo nám. Brzy se ale umoudřilo a my se šli rozcvičit a zahřát, aby nám to dobře běhalo. Atmosféra panovala pohodová, účast hojná. Zúčastnily se všechny základní školy ze Žatce, kromě 3. a dokonce zde byly i týmy ze školy z Kryr. Od pořadatelů jsme dostali dostatek pitného režimu, při nástupu jsme si jasně stanovili pravidla a teď už jen podat optimální výkon. A ten jsme podali. 

          První na maják vyběhl Kryštof Majer v čase 1 minuta 7 s, rekord sice nepřekonal, ale v celkovém pořadí všech chlapců měl třetí nejrychlejší čas a tudíž 3. místo. Poté se představila naše běžkyně Iva Blažková, která letos překonala již 2 školní rekordy v běhu a zde opět zabodovala, doběhla si pro první místo, překonala rekord o 2 sekundy, tudíž 1 minuta 11 sekund a získala speciální bonusový oběd se starostou města. Poté stoupal na maják Adam Knedlík, ten si zlepšil svůj osobní čas z tréninku o 3 sekundy na čas 1 minuta 8 sekund. Následovala Bára Ullrichová, která se přiblížila těsně k rekordu na 1 minutu 14 s, čímž si zajistila 3. místo mezi dívkami. Nakonec závodila naše sourozenecká dvojice Nelly a Martin Divišovi. Ti nezklamali, Martin zopakoval výkon Adama Knedlíka a Nelly jakožto nejmladší účastnice běžela perfektně a pomohla dívkám k excelentnímu výkonu. Podtrženo sečteno, naše škola obsadila 1. místo ze všech základních škol. Tímto bych jim ráda poděkovala za skvělou reprezentaci školy, ale také za sportovní chování a týmového ducha.  

          Tak zase příští rok 

                                                                                                                    Mgr. Lucie Smeková 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011