Prosinec v 1. oddělení ŠD

Měsíc prosinec se v I. oddělení školní družiny nesl ve znamení oslav svátku svatého Mikuláše a nadcházejících Vánoc. Žáci si mohli vytvořit pomocí šablon, pastelek, vaty a lepidla, svého čertíka, andílka a Mikuláše. Podle šablony si postavu obkreslili, poté vymalovali a nalepili vatu na křídla či vousy. Čertíkovi po vymalování zase nalepili dlouhý jazyk.

Jako další následovalo vánoční tvoření, a to napsání přání Ježíškovi. Žáci na přáníčko nakreslili, co chtějí, aby jim Ježíšek přinesl pod stromeček. Přání si poté mohli odnést domu či ho nechat na okně družiny. Mohli si i vyrobit a vytvořit vánoční přání pro nějakého člena rodiny či kamaráda, dle připravené šablony. Dovnitř šel napsat libovolný text a nakreslit nějaký obrázek pro radost.

K Vánocům také patří výroba betlému. Děti dostaly šablony postav, které k betlému patří a kousek kartonu. Postavičky si vymalovaly, vystříhaly a nalepily na karton. Na závěr si zezadu přilepily pomocí izolepy provázek, který sloužil k zavěšení.

Poslední den ve školní družině jsme společně s II. oddělením školní družiny uspořádali vánoční večírek. Děti si přinesly cukroví a hrnečky na horkou čokoládu se šlehačkou a „maršmelouny“, kterou pro ně připravily paní vychovatelky. Celou dobu hrála i hudba, na kterou si děti mohly zatancovat. Všem se vánoční večírek velice líbil a užili si vánoční náladu plnými doušky.

                                                                                                                                        Šipošová Jana

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011