Nástrahy internetu - IV. B

Asi se nenajde ve škole žák, který by nevyužíval služeb internetu. Díky němu si mezi sebou žáci povídají z pohodlí domova, domlouvají se na aktivitách, komunikují s rodiči, vyhledávají zajímavé články, obrázky, videa, sledují filmy, klipy, pohádky a mnoho dalších aktivit. Ovšem ne všechno, co se objeví na internetu, je bezpečné a ne všichni lidé, kteří do něho vstupují, mají čisté úmysly. A právě nástrahy a nebezpečí, které internet v sobě ukrývá, byly tématem divadelního představení VeTři.

Nejprve si herci povídali s dětmi a ptali se jich, jaké aplikace používají, k čemu je využívají, jaké s nimi mají zkušenosti. Všichni se aktivně zapojovali a odpovídali. Potom děti viděly scénku, která jim velmi hravým způsobem ukázala, jak snadno by se mohly stát obětí sexuálního či život ohrožujícího příběhu, který by končil jejich vážným poškozením, nebo ještě hůř. Po scénce se rozběhla vášnivá debata o tom, co v příběhu, který viděly, bylo špatně, jak poznat, že ten, kdo se s námi baví, je skutečně ten, za kterého se vydává. Jak reagovat, když mám podezření, že někdo po mně chce věci, které mu nechci dát. Jak se zachovat, když mi někdo vyhrožuje a vydírá, co dělat, když mě někdo chce vylákat na schůzku na neznámé nebo odlehlé místo a podobně. Otázek a odpovědí na nebezpečí a nástrahy internetu padlo mnoho a všechny byly důležité a opodstatněné. Představení se nám moc líbilo. Po návratu do školy jsme si společně znovu zopakovali, jak bezpečně se chovat na internetu, jak nevěřit všemu a všem.

Chci pevně věřit, že si děti opravdu všechny poučky vzaly k srdci a že se jimi budou řídit. Věřím, že internet tak bude pro ně jenom dobrým kamarádem a pomocníkem.

                                                                                                          žáci 4. B a třídní učitelka

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011