Únorový kapřík

Přestupný rok 29. 2. 2024 jsme oslavili sportem a tentokrát soukromými plaveckými závody určenými jen pro žáky naší školy Jižní.

Soutěž se uskutečnila pro první i druhý stupeň od třetích ročníků, kdy se u nás plavání začíná vyučovat, do ročníků nejvyšších, devátých. Zaplavalo si zde celkem 76 závodníků, kteří se utkali ve dvou základních disciplínách. Nejprve v soutěži jednotlivců každého ročníku zvlášť, kdy podle věkové kategorie plavali 1 – 3 bazény volným plaveckým stylem. Následovala druhá velmi atraktivní disciplína, a sice štafeta, která byla složena ze dvou ročníků dohromady.

Po vyhlášení, předání diplomů a medailí, si každý mohl vylovit svou odměnu ze dna bazénu. Co si vyloví, bylo čistě náhodné, ale každý si něco odnesl. V odměnách jsme mohli najít sladkosti s motivem vody, vodních živočichů a podobně, čepice, náramky, nákrčníky, ale také zlatého čokoládového kapříka, který se stal symbolem pro tento závod.

Ve volných chvílích si děti mohly také zaplavat jen pro zábavu, někdo si házel míčem a celkově jsme si tento den užili.

Podstatné je zmínit, že po 15 letech padl rekord školy, a zdolala ho kraulem na 50 metrech Kateřina Paymová, která závodně plave a sledovat ji ve vodě byla opravdu nádhera. Rychlost, mrštnost a krásná obrátka, to vše Kačka umí, a jelikož to byla žákyně devátých tříd, krásně tak zakončila naše plavecké klání a také své studium na škole, než nám odejde na střední školu.

Všem závodníkům gratulujeme, chválíme i za skvělou atmosféru a super kázeň, a doufám, že se příští rok opět sejdeme. Kompletní výsledky našich studentů si můžete prohlédnout níže.

                                                            Zdraví pořadatelky Mgr. Lucie Smeková a Mgr. Kamila Simethová

Unorovy-kaprik-29-2-2024

uživatelský obsah - vždy jako první článek!!!

---slider---

error Slider nebyl nalezen.

---sociální sítě---

.

.

.

.

.

.

Kontaktujte nás

Jižní 2777, okres Louny, 438 01 Žatec

+420 415 741 011