Příprava pokrmů v devátých třídách
V rámci hodin praktických činností se během druhého pololetí žáci devátých tříd věnovali důležitému tématu – zdravé výživě. Nejenže si rozšířili teoretické znalosti o vyváženém stravování, ale především si je ověřili v praxi. Celé druhé pololetí bylo zaměřeno na to, aby si žáci uvědomili, že zdravé jídlo může být i chutné, pestré a zároveň jednoduše připravitelné. Připravovali si zdravější a odlehčené alternativy oblíbených pokrmů a v závěru školního roku si mohli vybrat svůj oblíbený pokrm a ve skupince vše přichystat, uvařit a samozřejmě sníst. Naučili se také základům stolování, prostírali stůl ke slavnostním příležitostem, skládali okrasné ubrousky a volili jednoduchou, ale vkusnou výzdobu. Praktické činnosti se tak staly nejen poučením, ale i příjemným zážitkem a žáci si z tohoto předmětu odnesli pár kuchařských dovedností, které budou využívat ve svém životě.
.
.
.
.
.
.